Skip to content Skip to footer

O NAMA

Vizija i vrednosti

Regionalni centar za ekološko pravo (RCEL) je organizacija koju čine najeminentniji eksperti i advokati iz oblasti ekološkog i energetskog prava, koji imaju jedan od najtežih zadataka današnjice, a to je da svojim radom pokažu da se ekološki napredak i ekonomski razvoj mogu postići zajedno, primenom principa održivosti u praksi.

Naše glavno oruđe u realizaciji vizije i svih zadatih ciljeva jeste pravo. Koristimo snagu prava da sprovedemo promene koje će garantovati održivi razvoj privrede i zdravu životnu sredinu za građane.

Stručnost

RCEL je ekspertsko udruženje koje pruža podršku javnim vlastima, civilnom sektoru, privredi i građanima u svim izazovima koje ekološko i energetsko pravo postavi pred njih. Udruženje čine najeminentniji ekološki i energetski pravnici u zemljama Zapadnog Balkana, iza kojih stoje rezultati, upornost i posvećenost.

Nezavisnost

RCEL sarađuje sa svim političkim opcijama i zainteresovanim stranama na Zapadnom Balkanu, ali zadržava autonomiju u postavljanju i realizaciji ciljeva organizacije

Transparentnost

RCEL na svom sajtu promoviše finansijsku transparentnost i transparentnost rada udruženja. Svim zainteresovanim licima, donatorima, partnerima i prijateljima udruženja u svakom trenutku će biti dostupne na sajtu RCEL-a sve aktivnosti na projektima na kojima je udruženje angažovano, kao i svi finansijski prilivi i odlivi.

Integritet

RCEL od svoje ideje pa do realizacije stoji svojim iscrpnim istraživačkim radom.

Briga

RCEL nastoji da svojom posvećenošću i pažnjom dobrih stručnjaka deluje u cilju zaštite svih partnera, korisnika i prijatelja udruženja.

Javni interes

RCEL u svom radu uvek polazi i vodi se javnim interesom svih građana zemalja Zapadnog Balkana.