Skip to content Skip to footer

RCEL na konferenciji pod nazivom „Mi gradimo budućnost 2022“

Generalni direktor RCEL-a je uzeo učešće na konferenciji „Mi gradimo budućnost 2022“ namenjenoj profesionalcima iz celog sveta koji se okupljaju da razgovaraju o različitim aspektima u oblasti planiranja, upravljanja projektima i troškovima, ugovaranjem, savremenim materijalima i tehnologijama u građevinarstvu. „We Build the Future 2022″ je šesta po redu međunarodna konferencija građevinskog menadžmenta koja se održala od 17 – 18. novembra 2022. godine u Beogradu. Konferencija je okupila više od 200 učesnika iz regiona JIE i šire.

Danilo je na drugoj panel diskusiji održao predavanje o neophodnosti uvođenja interesa zaštite životne sredine u oblast prostornog planiranja i izgradnje u Srbiji. Prezentacija je imala za cilj da podigne svest o značaju postupka procene uticaja na životnu sredinu.

Danilo je tom prilikom istakao da „mehanizmi interesa zaštite životne sredine nisu uneti u Zakon o planiranju i izgradnji, kao i da važeći Zakon o planiranju i izgradnji takav osnov ne poznaje, a procenu uticaja na životnu sredinu ne uvodi ni kao uslov za prijavu i izvođenje radova.“

Pored toga, Danilo je istakao i značaj upravljanja građevinskim otpadom, osvrći se na činjenicu da se u Srbiji reciklira 5% građevinskog otpada, a u EU čak 70%, kao i da od ukupne količine generisanog otpada u Srbiji, čak 75% otpada dolazi iz građevinskog sektora.

Konferencija je organizovana od strane Mreže inžinjera.

Fotografije: Đorđe Vukojičić