Skip to content Skip to footer

RCEL Forum za diskusiju – Ekološki i razvojni motivi proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora

Regionalni centar za ekološko pravo (RCEL) vas sa zadovoljstvom poziva na drugi događaja u okviru RCEL foruma za diskusiju: „Ekološki i razvojni motivi proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora“, koji će se održati u petak 07. aprila 2023. godine u 18:00h u prostorijama RCEL-a, na adresi Lomina br. 20. Događaj ima za cilj podizanje svesti o zagađenju vazduha sa kojima se Srbija suočava i istraživanju potencijala obnovljivih izvora energije i njihovoj ulozi u rešavanju ekoloških izazova. Istražićemo značaj obnovljivih izvora energije, njihove ekološke i ekonomske prednosti i predloge za dalji energetski razvoj Srbije. Pridružite nam se u diskusiji o tome kako možemo zajedno da radimo na razvoju obnovljivih izvora energije u Srbiji. Više o misiji i viziji RCEL-a saznajte na sledećem linku.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail adresu: office@rcel.rs

Agenda

18:00 – 18:15
O Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije
Danilo Radičević, Generalni direktor, RCEL

18:15 – 19:00
Ekološki i razvojni motivi proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora
Slobodan Vukojičić, tehnički ekspert za OIE

19:00 – 19:10
Q&A

O događaju:

Republika Srbija se suočava sa brojnim ekološkim izazovima, uključujući zagađenje vazduha i vode, krčenje šuma, neadekvatno upravljanje otpadom i mnogi drugi. Ovi izazovi imaju značajan uticaj na zdravlje i blagostanje stanovništva, kao i na prirodne resurse i ekonomiju zemlje.

Da bismo odgovorili na ove izazove, neophodno je podići svest i promovisati održive prakse u javnosti. Međutim, mnogi ljudi nemaju dovoljno znanja i pristup tačnim informacijama i resursima o aktuelnim pitanjima u oblastima zaštite životne sredine. Kao odgovor na ovu potrebu, RCEL-ov forum za diskusiju je razvijen da obezbedi platformu za deljenje informacija, podsticanje saradnje i inspirativno delovanje ka održivijoj budućnosti u Srbiji. Forum ima za cilj da angažuje širu javnost i raznovrsnu publiku studenata, profesionalaca i članova zajednice kroz niz informativnih i zanimljivih događaja koji se organizuju.