Skip to content Skip to footer

🌿Pozivamo vas na Konferenciju posvećenu zelenoj pravdi

Regionalni Centar za ekološko pravo (RCEL ) vas sa zadovoljstvom poziva na predstojeću konferenciju “Zelena pravda: Implementacija horizontalnog ekološkog zakonodavstva”, koja će se održati 7. juna 2024. godine u prostorijama Miljenko Dereta, u Beogradu. Konferencija se organizuje, uz podršku UNDP -a i Delegacije Evropske unije u Srbiji, u okviru EU Zelene nedelje. Agenda sa govornicima je dostupna na sledećem linku.

Cilj konferencije je unapređenje razumevanja i primene zakonodavnih okvira u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji. Kroz razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi sa stručnjacima. Konferencija teži jačanju kapaciteta relevantnih aktera u borbi protiv ekološkog kriminala, unapređenju sudskih i upravnih procedura u zaštiti životne sredine, kao i promovisanju saradnje između svih zainteresovanih strana radi ostvarivanja ciljeva održivog razvoja u Srbiji. Kroz konkretnu analizu i raspravu o izazovima i prilikama u oblasti zaštite životne sredine, konferencija ima za cilj da podigne svest i inspiriše donosioce odluka, pravne stručnjake, aktiviste i građane na konkretne korake ka očuvanju prirodnih resursa i izgradnji pravednijeg društva koje poštuje ljudska prava i integritet životne sredine u Srbiji.

Teme koje će biti predmet diskusije:

  • Krivičnopravna zaštita životne sredine
  • Suočavanje sa ekološkim kriminalom – izazovi i prilike
  • Zaštita ljudskog prava na zdravu životnu sredinu

Pridružite nam se i budite deo ove diskusije, bilo da ste pravni stručnjak, donosilac politike, zagovornik životne sredine ili zabrinuti građanin, vaše učešće je ključno za oblikovanje pravednije i održivije budućnosti za sve.

Svoje učešće možete potvrditi slanjem imejla na office@rcel.rs najkasnije do 3. juna. Molimo vas imajte na umu da je broj mesta ograničen.

Nadam se da ćemo imati priliku da vas ugostimo i da ćete svojim učešćem u raspravi doprineti uspehu konferencije.